FIRST-gamechangers-1536x575.png

2021 SUMMER  PROGRAM

FIRST® LEGO® League Challenge

Πέμπτη Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

right-block.png

Τι είναι το 
FIRST® LEGO® League Challenge ;

right-block.png

Το FIRST® LEGO® League Challenge εισάγει σε παιδιά σε ηλικίας 9-16 της έννοιες της : επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγημένου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και καθηγητές να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

FIRST-LEGO-Greece-CHALL-Type-White-300x2

GAME CHANGERS Season

REPLAY-768x518_edited.png

ΠΡΟΚΛΗΣΗ RePLAY

Οι ευκαιρίες παιχνιδιού βρίσκονται παντού γύρω μας. 
Αυτό το καλοκαίρι, οι συμμετέχοντες στο FIRST LEGO League Challenge θα αξιοποιήσουν τη φυσική τους περιέργεια και θα χρησιμοποιήσουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους για να εξερευνήσουν πώς θα μοιάζουν οι μελλοντικοί χώροι για παιχνίδι και άθληση. Με την καθοδήγηση προπονητών και δουλεύοντας ανά 2, οι μαθητές θα εφαρμόσουν  δεξιότητές STEM για  να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ LEGO® (Spike Prime ή Mindstorm EV3) και να ανταγωνιστούν σε ένα συναρπαστικό Robot Game.

Είστε έτοιμοι να παίξετε; 
ch2.png
GAMECHANGERS-1-768x518.png

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

REPLAY-768x518_edited.png

Κάθε 6μελές τμήμα χωρίζεται σε ομάδες των 2 παιδιών.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος κάθε ομάδα με την βοήθεια του μέντορα - προπονητή τους, κατασκευάζουν 

και προγραμματίζουν από ένα ρομπότ LEGO Mindstorm EV3 ή LEGO Spike Prime αλλά και διάφορους μηχανισμούς (attachments), με σκοπό να επιλύσουν μια σειρά αποστολών που περιέχονται στην φετινή πίστα του διαγωνισμού.

Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα σκέφτονται και θα συμπεριφέρονται σαν να είναι σχεδιαστές και μηχανικοί, αναπτύσσοντας την ικανότητα να σχεδιάζουν μηχανισμούς, να δοκιμάζουν, να βελτιώνουν, να προγραμματίζουν, έως ότου φτάσουν στο δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η πίστα περιέχει  13 διαφορετικές αποστολές η κάθε μια από τις οποίες δίνει διαφορετικούς πόντους.

Παράλληλα η κάθε ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει στην πίστα κατά την διάρκεια ενός αγώνα διάρκειας 2,5 λεπτών.

* ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ch3.png

* ΤΗΝ 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2021 - 2022.

ΕΝΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΠΟ:

FLL-RGB_Challenge-horiz-stacked-full-col

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ :

160420a8c.jpg

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική εκδήλωση - διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Eduact, επίσημο διοργανωτή του διαγωνισμού στην Ελλάδα, όπου όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 3 γύρους, διάρκειας 2.5 λεπτών ο καθένας. Η καλύτερη βαθμολογία από τους 3 γύρους είναι και η τελική βαθμολογία της ομάδας.

Βραβεία μηχανικού σχεδιασμού, απόδοσης ρομπότ, προγραμματισμού, μετάλλια, πιστοποιητικά συμμετοχής κ.α. περιμένουν όλα τα παιδιά μετά την λήξη του διαγωνισμού.

Η εκδήλωση - διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2021 και θα είναι ανοικτή στους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών.

EDUACT.png
EDUCATION-UNLIMITED-O3.png

ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΚΟΣΤΟΣ :

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε:

7 τρίωρες συναντήσεις

1 φορά την εβδομάδα.

Έναρξη προγράμματος: 28 Ιουνίου 2021

Λήξη προγράμματος:  13 Αυγούστου 2021

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα: 6 παιδιά

Ομάδες ανά τμήμα: 3 ομάδες

Κόστος Προγράμματος:  120 ευρώ το παιδί.

Καταβάλλεται  κατά την διάρκεια της εγγραφής. 

(Περιλαμβάνονται: Κόστος εγγραφής στον διαγωνισμό, διαγωνιστικό κιτ, δομικά υλικά κατασκευών,  εγχειρίδιο μηχανικής, γραφική ύλη για κατασκευή αφίσας, πιστοποιητικό συμμετοχής από τον διαγωνισμό και μετάλλιο).

ΗΜΕΡΕΣ  &  ΩΡΕΣ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ :

ΠΡΩΪΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΤΡΙΤΗ:                                                            10:30 - 13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ:                                                      9:30 - 12:30

ΠΕΜΠΤΗ:                                                            11:30 - 14:30

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΠΕΜΠΤΗ:                                                            17:30 - 20:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:                                                   17:30 - 20:30

*Δυνατότητα δημιουργίας νέων τμημάτων μετά από ζήτηση για παιδιά που είναι φίλοι μεταξύ τους. Απαιτούμενος αριθμός για δημιουργία νέου τμήματος τα 6 παιδιά.

covid shield sign.jpg

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ TUV AUSTRIA “COVID SHIELD” ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA, πιστοποίησε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης Robotic & Science Academy”, με το Ιδιωτικό Σχήμα της Διεθνούς Πιστοποίησης “TÜV AUSTRIA CoVid-Shield”, επίπεδο Principal, (Certificate No: 20369200003531), για τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία της υγείας των μαθητών, των γονέων και των εργαζομένων της.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης, εφαρμόζει κατάλληλο μηχανισμό, κατάλληλη χωροδιάταξη υποδομών, διαδικασίες υγιεινής και σχέδιο δράσης, για την πρόληψη της εισροής ή της εξάπλωσης της νόσου του COVID 19 στις εγκαταστάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ

ΜΕΤΡΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19

Κατά την παρακολούθηση κάθε μαθήματος, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο αρνητικού τεστ COVID - 19  που επιβάλλει ο κανονισμός και το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εκείνη την εβδομάδα.

Επίσης επιβάλλεται η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια της παραμονής του παιδιού στον χώρο του κέντρου.

*Τα μέτρα ισχύουν έως και την κατάργηση τους από τις αρμόδιες αρχές.