playmakers-1024x384.png

2021 SUMMER  PROGRAM

FIRST® LEGO® League Explore

Πρώτη έως και Τετάρτη Δημοτικού

right-block.png

Τι είναι το 
FIRST® LEGO® League Explore ;

right-block.png

Το FIRST LEGO League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Το FIRST LEGO League Explore είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Η Πρόκληση, βασίζεται σε ένα  θέμα και έχει δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις θεμελιώδεις Αξίες του FIRST LEGO League Explore, τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

FIRST-LEGO-Greece-EXP-Type-White-300x300

ΠΡΟΚΛΗΣΗ  -  ΘΕΜΑ:

Playmakers-horz-RGB-768x437.png

Αυτό το καλοκαίρι, μπαίνουμε στον κόσμο του αθλητισμού, του παιχνιδιού και της φυσικής κατάστασης - κινούμαστε, συνεργαζόμαστε, διαγωνιζόμαστε και γιορτάζουμε. Στην πρόκληση Playmakers τα παιδιά θα εξερευνήσουν τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε σε διαφορετικούς χώρους για παιχνίδι και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιχνίδια και οι δραστηριότητές αυτές είναι διασκεδαστικές και προσβάσιμες για όλους τους συμμετέχοντες.

EXP3.png
FLL_Discover-TMG_Final_Greek-4.png
GAMECHANGERS-1-768x518.png

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Playmakers-horz-RGB-768x437.png

Κάθε 6μελές τμήμα χωρίζεται σε ομάδες των 2 παιδιών.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά με την βοήθεια του μέντορα - προπονητή τους, κάνουν έρευνα πάνω στο θέμα της σεζόν, εντοπίζουν τα υπάρχοντα προβλήματα και προτείνουν τις δικές τους μοναδικές λύσεις.

Επόμενο βήμα, η οπτικοποίηση της λύσης τους μέσα από μια κατασκευή με LEGO υλικό κατάλληλο για την ηλικία τους, καθώς και η δημιουργία μιας αφίσας με όλο το υλικό της πορείας τους σε έρευνα, εξερεύνηση, μελέτη και λύση.

Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα σκέφτονται και θα συμπεριφέρονται σαν να είναι σχεδιαστές και μηχανικοί, αναπτύσσοντας την ικανότητα να παρατηρούν, να ρωτούν, να παίρνουν πληροφορίες και να ρωτάνε περισσότερες ερωτήσεις. Κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησης τα παιδιά θα πειραματιστούν με κάποιους βασικούς μηχανισμούς. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σειρά σε αυτή την διαδικασία και είναι πιθανό να τους συναντήσουν ξανά αρκετές φορές σε κάθε συνάντηση. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησης τα παιδιά θα εξερευνούν το θέμα και τις ιδέες, θα βρίσκουν λύσεις, θα τις δοκιμάζουν, θα τις επαναλαμβάνουν, θα τις αλλάζουν και θα τις καταγράφουν στο ειδικό εγχειρίδιο μηχανικής. Στη συνέχεια θα μοιράζονται με το υπόλοιπο τμήμα αυτά που έμαθαν.

EXP1.png

ΕΝΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΠΟ:

FLL-RGB_Challenge-horiz-stacked-full-col

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ :

EXP2.png

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική εκδήλωση - διαγωνισμό, σε συνεργασία με την EduAct, επίσημο διοργανωτή του διαγωνισμού στην Ελλάδα, όπου όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην κριτική επιτροπή, θα εξηγήσουν ποιο πρόβλημα επέλεξαν να λύσουν, την έρευνα που έκαναν, την αφίσα τους και την τελική τους λύση.

Ο "διαγωνισμός" έχει την μορφή γιορτής και επιβραβεύει όλα τα παιδιά με ειδικά βραβεία και μετάλλια.  

Δίνει επίσης την ευκαιρία στα παιδιά να μοιραστούν τις εμπειρίες και όσα έμαθαν, κάτι που πραγματικά τα παιδιά λατρεύουν.

Η εκδήλωση - διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2021 και θα είναι ανοικτή στους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών.

EDUACT.png
EDUCATION-UNLIMITED-O3.png

ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΚΟΣΤΟΣ :

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε:

7 δίωρες συναντήσεις

1 φορά την εβδομάδα.

Έναρξη προγράμματος: 28 Ιουνίου 2021

Λήξη προγράμματος:  13 Αυγούστου 2021

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα: 6 παιδιά

Ομάδες ανά τμήμα: 3 ομάδες

Κόστος Προγράμματος:  120 ευρώ το παιδί.

Καταβάλλεται  κατά την διάρκεια της εγγραφής. 

(Περιλαμβάνονται: Κόστος εγγραφής στον διαγωνισμό, διαγωνιστικό κιτ, δομικά υλικά κατασκευών,  εγχειρίδιο μηχανικής, γραφική ύλη για κατασκευή αφίσας, πιστοποιητικό συμμετοχής από τον διαγωνισμό και μετάλλιο).

ΗΜΕΡΕΣ  &  ΩΡΕΣ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ :

ΠΡΩΪΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                     12:30 - 14:30           2 ΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ:                               9:30 - 11:30            1  ΘΕΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ:                           9:30 - 11:30            CLOSED

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΤΡΙΤΗ:                                 17:30 - 19:30           2 ΘΕΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ:                         17:30 - 19:30            CLOSED

*Δυνατότητα δημιουργίας νέων τμημάτων μετά από ζήτηση για παιδιά που είναι φίλοι μεταξύ τους. Απαιτούμενος αριθμός για δημιουργία νέου τμήματος τα 6 παιδιά.

covid shield sign.jpg

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ TUV AUSTRIA “COVID SHIELD” ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA, πιστοποίησε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης Robotic & Science Academy”, με το Ιδιωτικό Σχήμα της Διεθνούς Πιστοποίησης “TÜV AUSTRIA CoVid-Shield”, επίπεδο Principal, (Certificate No: 20369200003531), για τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία της υγείας των μαθητών, των γονέων και των εργαζομένων της.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης, εφαρμόζει κατάλληλο μηχανισμό, κατάλληλη χωροδιάταξη υποδομών, διαδικασίες υγιεινής και σχέδιο δράσης, για την πρόληψη της εισροής ή της εξάπλωσης της νόσου του COVID 19 στις εγκαταστάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ

ΜΕΤΡΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19

Κατά την παρακολούθηση κάθε μαθήματος, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο αρνητικού τεστ COVID - 19  που επιβάλλει ο κανονισμός και το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εκείνη την εβδομάδα.

Επίσης επιβάλλεται η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια της παραμονής του παιδιού στον χώρο του κέντρου.

*Τα μέτρα ισχύουν έως και την κατάργηση τους από τις αρμόδιες αρχές.