ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΙ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

(Story  Telling)

 

Τάξη:  Προνήπιο - Νήπιο - Α΄ Δημοτικού

Διάρκεια:  Οκτώβριο - Μάϊο

 

Το πρόγραμμα "Μικροί Συγγραφείς - Story Telling " είναι ένα μοναδικό, δημιουργικό εργαλείο εκμάθησης  που προσφέρει στους μαθητές την εμπειρία να δημιουργούν και να εξιστορούν παραμύθια μέσα από τις κατασκευές με τουβλάκια Lego.Αναπτύσσει τις ικανότητες τους στην Ελληνική γλώσσα και την σωστή χρήση της.. Τους δίνει το κίνητρο να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για να δημιουργήσουν χαρακτήρες και ιστορίες.

Τα παραμύθια και οι ιστορίες, μέσα από μία υποστηρικτική δομή, είναι ένα δυνατό εργαλείο για να βελτιώσουν την λογοτεχνική τους αγάπη και ενθαρρύνουν τα παιδιά να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση. Γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνέχεια με φυσικό τρόπο προάγουν την κατανόηση και τονώνουν την φαντασία, ενθαρρύνουν την δημιουργικότητα και βοηθούν τους μαθητές να βρίσκουν νέες και καινοτόμες ιδέες.

Οι μαθητές  αποκτούν δημιουργική και κριτική σκέψη καθώς δουλεύουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν χαρακτήρες, ιστορίες, παραμύθια, αντικείμενα. Θα αποκτήσουν εμπειρία στους διαλόγους, στο σασπένς, στους χαρακτήρες και στην δράση μιας ιστορίας που η αρχή της και το τέλος της θα έχει προκαθοριστεί και που θα περιέχει αλληλουχία γεγονότων και χρονική διάρκεια. Τα μαθησιακά σενάρια - που προσαρμόζονται στο εκπαιδευτικό επίπεδο των μαθητών - αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα και ενθαρρύνουν τους μαθητές να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν ιδέες, έννοιες και εμπειρίες.

Οφέλη του προγράμματος

Οι μαθητές μέσω του προγράμματος:

- Μιλάνε με αυτοπεποίθηση και με εύρος συμφραζομένων

- Δημιουργούν και εξιστορούν παραμύθια

- Αυξάνουν την δυνατότητα ομιλίας, ακουστικής και κατανόησης

- Αναπτύσουν την ικανότητα διαβάσματος και γραψίματος (ανάλογα την  ηλικία)

- Αναλύουν ιστορίες, χαρακτήρες και πλοκές

- Ολοκληρώνουν την τεχνολογική και ψηφιακή μάθηση

ΜΙΚΡΟΙ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

(Story  Telling)

Ημέρες & Ώρες: 

Τρίτη     17:00 - 18:00

Πέμπτη 17:00 - 18:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  Οκτώβριο έως Μάϊο

ΚΟΣΤΟΣ:  25 ευρώ ο μήνας. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.

Stay in Touch

Διεύθυνση:

Εθνομαρτύρων 22, Μεσαμπελιές - Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνα:

2810 360544 - 6940411020

© 2018 - 2019  Robotic & Science Academy . All rights reserved.