ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  2021

Αγαπητοί μας γονείς και αγαπητά μας παιδιά,

παρότι περιμέναμε με ανυπομονησία, μετά από 8 μήνες καραντίνας, το ολοήμερο Summer Camp 2021 και εργασθήκαμε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, δυστυχώς για φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σε αυτή την δύσκολη απόφαση οδηγηθήκαμε καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την Πολιτεία το αν θα επιτραπούν – και αν ναι, με τι όρους θα λειτουργήσουν – ενώ και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή την λειτουργία ενός ασφαλούς και διασκεδαστικού Summer Camp, κάτι που ήταν πάντα η επιδίωξή μας.

Προκειμένου να είμαστε όλοι ασφαλείς και παράλληλα να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε μαθαίνοντας μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, φέρνουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη, σε συνεργασία με την  Eduact και την O3 Out of the Ordinary, τα μοναδικά προγράμματα της FIRST® (σε συνεργασία με την LEGO® Education), τα οποία διεξάγονται σε παγκόσμια εμβέλεια.

Τα προγράμματα είναι χωρισμένα ηλικιακά και στόχο έχουν να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να ερευνήσουν, να βρουν λύσεις και να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα θέμα του πραγματικού κόσμου.

Ανάλογα την ηλικία το πρόγραμμα διεξάγεται σε 2ωρα ή 3ωρα μαθήματα , 1 φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια από 28 Ιουνίου έως 13 Αυγούστου.

Με την λήξη των προγραμμάτων τα παιδιά παρουσιάζουν την δουλειά τους σε ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ - γιορτή, όπου μοιράζονται όλα όσα έμαθαν και βραβεύονται σαν ομάδες.

ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ :   28  ΙΟΥΝΙΟΥ  2021

FIRST-LEGO-Greece-DISC-Type-White-300x30

ΠΡΟΝΗΠΙΟ - ΝΗΠΙΟ

FIRST-LEGO-Greece-EXP-Type-White-300x300

ΠΡΩΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΩΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

FIRST-LEGO-Greece-CHALL-Type-White-300x2

ΠΕΜΠΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΩΣ

Γ΄     ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

FIRST® LEGO League Discover

To FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM.

Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, για να συμμετέχουν σε ένα το ταξίδι γνώσης, να εξερευνήσουν και να προβληματιστούν με την χρήση πραγματικών καταστάσεων.  Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

FIRST® LEGO League Explore

Το FIRST® LEGO League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Το FIRST LEGO League Explore είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας.

FIRST® LEGO League Challenge Summer Edition

Στο FIRST® LEGO League Challenge τα παιδιά εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν  ρομπότ LEGO® Education SPIKE™ Prime ή LEGO MINDSTORMS® το οποίο  εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα του Robot Game.

summer 2021.jpg
FLTrainingLSpot1.png

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ