STOP MOTION MOVIE MAKERS

stop motion program.jpg

STOP MOTION MOVIE MAKING

  (Ε΄ Δημοτικού - Γυμνάσιο)

Το Stop Motion Movie είναι μια τεχνική δημιουργίας ταινιών και κινουμένων σχεδίων στην οποία τα αντικείμενα χειρίζονται φυσικά από τον δημιουργό με μικρές κινήσεις μεταξύ των ξεχωριστά φωτογραφημένων πλαισίων, έτσι ώστε να φαίνεται ότι εμφανίζουν ανεξάρτητη κίνηση ή αλλαγή κατά την αναπαραγωγή της σειράς των καρέ. 

Άλλο ένα δημιουργικό θέμα που μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά κάνοντας χρήση των αγαπημένων τους tablets, iPad και smartphones και το οποίο τα μετατρέπει από παθητικούς σε ενεργούς χρήστες των Νέων Τεχνολογιών.

Το μόνο εμπόδιο στη δημιουργία μιας ταινίας Stop Motion είναι το όριο της φαντασίας του παιδιού (και ίσως το μέγεθος της κάρτας μνήμης που  διαθέτει η συσκευή που χρησιμοποιεί !!!).

ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Τα παιδιά σήμερα χρησιμοποιούν συσκευές όπως τα tablets, iPad και smartphones με τον ίδιο τρόπο που οι προηγούμενες γενιές χρησιμοποίησαν βιβλία ζωγραφικής», λέει ο Matthew Pearce, δημιουργός περιεχομένου στο Διαδίκτυο με περισσότερους από 85.000 συνδρομητές και 12 εκατομμύρια προβολές. «Η τεχνολογία επιτυγχάνει επιτέλους τις φαντασίες τους, επιτρέποντάς τους όχι μόνο να παρακολουθούν, να διαβάζουν και να ονειρεύονται φανταστικές ιστορίες, αλλά και να δημιουργούν τις ίδιες τις ιστορίες».

Τραβήξτε μια φωτογραφία, μετακινήστε τους χαρακτήρες λίγο, τραβήξτε μια φωτογραφία, μετακινήστε τους χαρακτήρες λίγο, τραβήξτε μια φωτογραφία, μετακινήστε τους χαρακτήρες, .......… Δείτε πού πηγαίνει αυτό;

Claymation-1.jpg
ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
claymation-1 (1).jpg
24cb89cb-9a79-4781-8f27-92433f4b7530.jpe

Είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά να σκηνοθετήσουν την δική τους ταινία !!  Θα εμπλέξουν τους "δημιουργικούς τους μυς" με έναν εντελώς νέο τρόπο καθώς  ενισχύουν τις δεξιότητες γραφής και αφήγησης., σχεδιασμού, δημιουργίας χαρακτήρων και σκηνικών  για να  εξερευνήσουν την τέχνη της δημιουργίας ταινιών.

Η δημιουργία μιας ταινίας βοηθά στην
ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής, όπως η αφήγηση 

η ηγεσία,

η ομαδική εργασία,

η οργάνωση,

η κριτική σκέψη

η αυτοπεποίθηση

η επικοινωνία.

Η εμπιστοσύνη των παιδιών στον εαυτό τους θα ενισχυθεί όταν εμπνέουν,  ή διασκεδάζουν ανθρώπους με τα τελικά αποτελέσματα.

ΚΟΣΤΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΠΑΡΟΧΕΣ:  

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  1 Επίπεδο 

Έτος:  32 Μαθήματα - (Οκτώβριο έως Μάϊο) 

ακαδημαϊκά εξάμηνα (Οκτώβριο - Ιανουάριο & Φεβρουάριο - Μάϊο)  

1 φορά την εβδομάδα για 1 ώρα και 30 λεπτά.

(Οι αργίες έχουν αφαιρεθεί από το ετήσιο πρόγραμμα)

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:  360 ευρώ                                        (Καταβάλλεται σε 8 μηνιαίες δόσεις  Χ 45 ευρώ ο μήνας).

Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Έκπτωση στα 2 παιδιά: 80 ευρώ

  • Έκπτωση στα 3 παιδιά: 110 ευρώ

  • Έκπτωση σε 2ο πρόγραμμα στην τιμή των 35 ευρώ.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ:

Διαμορφώνονται ανάλογα την δική σας διαθεσιμότητα. 

Συμπληρώστε την φόρμα προεγγραφής   παρακάτω και  γράψτε μας τις ημέρες και ώρες   που εσείς προτιμάτε !!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ  ΧΡΟΝΟ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ.

Η  ROBOTIC & SCIENCE ACADEMY CRETE  αναζητώντας ουσιαστική λύση σε περίπτωση νέου lockdown, ανέπτυξε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς του Εξωτερικού και είναι πλέον σε θέση να παρέχει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και διαδικτυακά, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα τους.

robofest_wordsL.jpg

e-Academy

bl_logo_wt.png
microbric-logo-white.png
edison edu.png