ΠΡΟΦΙΛ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy" είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων, σεμιναρίων και γενικότερα βιωματικής μάθησης που στόχο έχει  την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.

​Η "Robotic & Science Academy" είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Κρήτη, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούνται Levels, συνεπώς ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Τα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί από καθηγητές Πανεπιστημίων και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητα τους.  Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω των βιωματικών μαθημάτων -παιχνιδιού, τα οποία αποτελούνται από φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειραματισμό.

Ειδικότερα περιλαμβάνουν μεθοδολογίες που προάγουν την συνεργασία μεταξύ των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, την βιωματική μάθηση και την εφαρμογή διαφόρων γνωστικών πεδίων της μηχανικής και διαφόρων κατασκευών, των σύγχρονων τεχνολογιών, του προγραμματισμού, των μαθηματικών, της φυσικής, ακόμα και της αρχιτεκτονικής  μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών σε πρωτότυπα παιγνιώδη, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά σενάρια.

Στόχος μας είναι η ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης μέσα από τη δημιουργική και ομαδική απασχόληση. Χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική ως μέσο έμπνευσης των παιδιών και πρόκλησης της περαιτέρω ενασχόλησής τους με τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αναλυτικής και στρατηγικής τους σκέψης και στην μελλοντική τους ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες.

Η  ΟΜΑΔΑ  ΜΑΣ

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από καθηγητές πληροφορικής, προγραμματιστές, φυσικούς, παιδαγωγούς, μηχανικούς και, αρχιτέκτονες, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, .οπαδούς της βιωματικής μάθησης και λάτρεις της τεχνολογίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, τον συναγωνισμό, τον πειραματισμό και καλλιεργούν τον σεβασμό στο άτομο και στην ομάδα.

ΒΕΡΙΓΟΥ  ΦΩΤΕΙΝΗ

Απόφοιτη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου του τμήματος Φυσικών Επιστημών με Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση  στην Σχολική Ψυχολογία και στην Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας : Εκπαιδευτικές μέθοδοι και υποκίνηση.

Έχει εξειδικευτεί στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στην Διαφοροποιημένη Διδασκαλία (Stem) και τον ρόλος της στην ανίχνευση και αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και  εξειδικευμένη σε εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικών εφαρμογών όπως arduino, wedo2, edison, mbot και έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Εκπαιδευτική Ρομποτική στην ακαδημία LEGO Education.

Μετράει ατελείωτες ώρες stem δραστηριοτήτων στο ενεργητικό της.

Κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διαχείριση Αποβλήτων στο ΕΑΠ.

ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ

Απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Οπτική και Όραση». Έχει λάβει συμμετοχή σε ερευνητικά project όπως στον τομέα των πολυμερών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ι.Τ.Ε και στοτομέα της ηλεκτροφυσιολογίας στην Ιατρική.  'Εχει παρακολουθήσει ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ,και έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Εκπαιδευτική Ρομποτική στην ακαδημία LEGO Education. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στη δημιουργία παιχνιδιών στον υπολογιστή μέσα από τον προγραμματισμό.

ΓΑΝΤΑΡΗ  ΕΛΕΑΝΝΑ

Απόφοιτη της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών σπουδών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής στην Εκπαίδευση , εστιασμένα στα εργαλεία web.2. Έχει παρακολουθήσει εξαμηνιαία μαθήματα ειδικής αγωγής, ενώ παράλληλα συνεχίζει την επιμόρφωση της με το ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής για την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών σε γλώσσα και μαθηματικά. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια αναπτυξιακής και σχολικής ψυχολογίας. Αντικείμενο της πρακτικής της άσκησης ήταν το σύστημα project και η βιωματική μάθηση.

Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Εκπαιδευτική Ρομποτική στην ακαδημία LEGO Education.

Ο  ΧΩΡΟΣ  ΜΑΣ

Ο Χώρος μας (130τμ)  αποτελείται από 3 άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με διαδραστικούς πίνακες, projectors, οθόνες προβολής, σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, πίστες κ.α. καθώς επίσης και πληθώρα εκπαιδευτικών πακέτων ρομποτικής και STEAM.

Stay in Touch

Διεύθυνση:

Εθνομαρτύρων 22, Μεσαμπελιές - Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνα:

2810 360544 - 6940411020

© 2018 - 2019  Robotic & Science Academy . All rights reserved.